Udgivet i Tech

Sidder du også (for) meget ved computeren - sådan sørger du for ordentlig lys ved skærmen

Af Gamertastatur.dk

Mange mennesker i dag er afhængige af computeren. Til dels for at udføre deres daglige arbejde, men man kan også være glad for at spille spil eller blot være online på forskellige medieplatforme. Det er dog vigtigt, at lys hertil er ordentligt for dine øjne. Men du kan også indtænke lidt øjengymnastik m.m. Så du dagligt føler dig frisk og oplagt til andre ting i livet også.

Lys over land

Et udtryk som er meget rammende, når vi sidder (for) meget ved computeren. For det er vigtigt, at du har ordentligt lys og kan se det, du laver. Dertil bruges dine øjne meget og kan heraf blive trætte. Til dels fordi der kan være mange små detaljer, man skal have fokus på over en hel arbejdsdag. Anstrenger du dine øjne for meget, bliver de hurtigt trætte, og heraf bliver man hurtigt uoplagt.

Til det er det vigtigt, at du sørger for ordentligt lys ved skærmen. Netop så du ikke anstrenger dine øjne for meget. At lave dagligt øjengymnastik er også en stor hjælp. Men også at holde nogle nødvendige pauser hen over dagen. Det kan være de små rutiner som kaffepauser, frokost, en lille gåtur og gerne frisk luft. Alt sammen små pauser som bidrager til hvile fra skærmarbejde og skærmen.

Arbejdslamper gavner det daglige arbejde

I kan også være en mindre eller større arbejdsplads, hvor I er gang med at opjustere jeres lys. Dertil er det forskelligt fra medarbejder til medarbejder, hvor meget lys den enkelte foretrækker. Nogle kræver meget lys og andre ikke. Der kan nemlig også være skånebehov for nogle mennesker, hvor kunstigt lys bør mindskes. Fordi det kan give hovedpine oveni trætte øjne. Så her kan man også indtænke arbejdslamper, hvor lyset kan justeres.

Udover at bruge det naturlig dagslys hen over årstiderne, er der også bare perioder, hvor vi bruger mere kunstigt lys. Især i den mørke tid på året. Så trods brug af elektrisk lys kan man sagtens opfordre sine medarbejder til at slukke det, når man ikke anvender det. Det fordrer også elregningen i sidste ende og heraf firmaets samlede økonomi. Og når elpriserne er stigende, så er det en vigtig post at have for øje. Udover også at tænke på brug af ressourcer.

Som firma kan det derfor være en god ide at gå firmaets lamper igennem. Få skiftet de gamle lamper ud som ikke længere virker eller bidrager til et optimalt lys. I sidste ende er det en investering i medarbejdernes arbejde. For optimale arbejdsvilkår sikrer, at medarbejderne får udført deres arbejde på effektiv vis.

Lys ved skrivebordet

Om du sidder ved skrivebordet på arbejde eller hjemme, så hav tanke på lys til dit arbejdsmateriale samt skærmen. Bruger du din pc et andet sted, så sørg for at der er et godt lys omkring dig. Her kan flytbare lamper også være en udmærket og brugbar løsning. Især bruger unge mennesker deres pc flere forskellige steder i hjemmet. Så som familie kan der også være løsninger, som skal opjusteres i form af nye lamper rundt omkring i hjemmet.

Skærmlyset

Du bør også som computerbruger se på skærmlyset. Er det optimalt, eller skal det justeres. Står din faste computer et godt sted for brug af dagslyset eller skinner lyset ind i din computer? I så fald bør du flytte den. For trætte øjne gør, at vi får svært ved at koncentrere os optimalt. Heraf mindskes energien, og man kan hurtigt blive træt og heraf føle sig uoplagt.

Indtænk også daglig motion

Kroppen og hovedet behøver, at vi får rørt os. Få clearet hjernen og brugt kroppen. Især hvis vi sidder mange timer over computeren dagligt. På arbejdspladsen kan man justere sin arbejdsstilling bl.a. ved at have et hæve- og sænkebord. Således at kroppen ikke fastlåses i samme stilling over en hel dag. Dertil kan man lave nogle strækøvelser ind imellem arbejdsopgaverne, så man får bevæget sig og dertil strakt kroppen. Det frisker ligeledes op og giver fornyet energi.

Gå efter komfort

Lamper findes i mange forskellige udgaver og designs. Dertil er der sket en stor udvikling indenfor lys. Det gør, at mulighederne er mange, og det kan heraf også være svære at beslutte sig. For hvad man netop skal vælge af lamper. Men det giver også rum for at vælge lamper, som også passer ind i ens stil med vægt på komfort.

Det øger selvfølgelig også interessen i at finde lækre designs, som både bidrager til et godt lys, men som også tager sig godt ud. Det kan være både privat og på arbejdspladsen. Er man dertil stilbevidst, så vil man helt automatisk gå efter lækre lamper. Som man også kan have i mange år. Netop fordi man bruger sine penge på god kvalitet.

Lækre lamper er en investering

Lækre lamper er nødvendigvis ikke billige. Men man kan overraskes og til tider få dem med rabat. Især i højtider kan man ofte finde spændende lamper, som kan være en god løsning for lys til skærmen. Så det er blot at gå på opdagelse og se de virkelige gode priser, hvor alle kan være med.

Ønsk dig lamper i julegave

Har du ikke lige selv råd til en ny lampe, så sæt den på din ønskeliste til jul. Måske også en julegave, hvor flere gavegivere kan være med. For hellere få noget, man virkelig ved, at man bliver glad for. Frem for noget man måske oplever, at man må nøjes med. Og slet ikke bliver lige så glad for.

Spar op til lamper i dit budget

Du kan også hen over året sætte penge af til de lamper, du brænder for at få. Så de passer ind i dit hjem og også ved din computer. Her kan du have øje for det rette design, farvevalg og materiale, så det bidrager til spændende looks i din boligindretning. Gå dine rum efter for at se, hvor du mangler en lækre lampe. Hvor du også indtænker brug af dagslyset, som også er vigtigt at få ind i dine rum. Det bidrager til æstetik, som lækre lamper især også gør.

Find det du mangler på gamertastatur.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.964 produkter fra mere end 73 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.912 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-13 09:01:11.

6
Produkttyper
2.964
Produkter
32
Brands
73
Forhandlere
5.912
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.