Vælg den rigtige gamer stol - 9 ting du skal overveje

Elsker du at game dagen og natten lang? Så ved du med garanti også, hvor vigtig det er at sidde i en ordentlig gamerstol. Man trækker ikke spisebordsstolen ind foran skærmen for at holder LAN-party i 8 timer uden at få utrolig ondt i bagen. En god gamerstol er alfa og omega for den seriøse gamer, men hvordan vælger man den rigtige?

Mange gamerstole ligner hinanden utrolig meget, og derfor kommer man ofte bare til at vælge ud fra farve eller design. Dog er der faktisk mange ting, som du skal overveje, når du vælger den helt rigtige stol. Det kan godt betale sig at læse det med småt, så du får den bedste stol til dit gaming-værelse. 

I denne artikel skriver vi om de 9 overvejelser, som du skal gøre dig, når du vælger en god gamerstol.

1. En gamerstol med den rigtige siddehøjde

Stolens siddehøjde skal både passe til dig skrivebord, men også længden på dine ben. Heldigvis kan siddehøjden næsten altid justeres på en gamerstol. Dog skal du være opmærksom på, at den ofte kun kan indstillet i et interval på ca. 10-15 cm. Derfor er det altså en god ide lige at måle op derhjemme, før du vælger din stol. Hvis du selv ikke er særlig høj, så skal du helst købe en lidt lavere gamerstol, så dine fødder kan nå jorden, mens du spiller.

2. Sædedybde og bredde

Din gamerstol skal også helst have et sæde, som passer bedst til din krop både i dybden og i bredden. Hvis stolen er for smal, så kommer du til at sidde trængt og klemt, hvilket gør ondt på kroppen. Sørg for at sædet er bredt nok og dybden passer til længden på dine ben. Hvis sædet er for dyb til din krop, så kommer du til at sidde og dingle med benene udover kanten på stolen. 

3. Ryglænets højde og bredde

Det er ikke kun sædet, som er vigtig at kigge på. Du skal også overveje, hvor højt og bredt ryglænet er i forhold til din krop. Hvis du for eksempel er meget høj, så skal ryglænet gerne have samme længde som dig, så nakkestøtten sidder det rigtige sted i forhold til dit hoved. Et højt ryglæn er ofte omkring 83 cm, hvorimod de lavere stole har et ryglæn på mellem 60-70 cm.

4. Hvilke justeringsmuligheder skal stolen have

Nogle gamerstole kan mere end andre. Justering af sædehøjde er standard for alle former for stole, men nogle gamerstole kan også lænes hele vejen tilbage, justere på nakkestøtten, forlænge armlæn og meget mere. Jo dyrere gamerstolen er, desto flere justeringsmuligheder har den. Hvis du gerne vil ligge lidt ekstra penge i puljen, så kan det altså godt betale sig at købe en stol, som kan lidt mere.

Hvis du gerne vil spare penge, men stadig vil have en god stol at spille på så kan du også overveje en almindelig kontorstol. En almindelig kontorstol er ofte billigere end en gamerstol, men kan sagtens være lige så behagelig at sidde i.

5. Vælg det rigtige materiale

Gamerstole kommer også i forskellige materialer. Dit valg af materiale er udelukkende et spørgsmål om præference, men de forskellige materialer har både fordele og ulemper. For eksempel er en gamerstol i læder mere holdbar i længden. Den er også nemmere at rengøre, hvis du skulle komme til at spilde cola eller dip på stolen. En ulempe ved læderstolen er, at den ofte ligger i en højere prisklasse. Derudover er læder heller ikke et ventilerende stof, så det kan godt føles lidt svedigt at sidde på en gamerstol i læder.

De andre muligheder du har I forhold til materiale er for eksempel:

  • Stof
  • Mesh
  • PU læder

Stofstole er langt mere åndbare og giver generelt kroppen mere komfort. En mesh stol er også langt mere åndbart end læder og også behagelig at sidde i. En ulempe ved mesh er, at det ikke er særlig let at rengøre, så du skal helst passe godt på med at spilde i din stol. PU-læder er et godt alternativ til ægte læder, da det er et langt billigere stof. I modsætning til de andre to muligheder, er det også lettere at rengøre.

6. Stolens kapacitet

Kapacitet handler om, hvor mange kilo stolen kan bære. En standard gamerstol kan klare op til 105 kg., mens nogen kan klare en del mere. Der findes gamerstole, som kan holde op til 200 kg. Den stol du vælger skal selvfølgelig passe til din vægt. Dog er det ikke kun vægten du skal overveje, men også bredden og længden på sædet og ryglænet, så det passer til din krop.

7. Udseende og design

Nu har vi været igennem 6 rimelig praktiske punkter, så nu kan vi snakke lidt mere om det sjove. Selvfølgelig skal du først og fremmest vælge en stol, som du kan sidde godt i, men den må også gerne se lidt fed ud. Hvis du har et gennemført gamerrum med alt det fedeste udstyr, så skal du også have en fed stol. Gamerstole kommer i mange smarte designs, seje farver og nogen er endda selvlysende i mørket. Du ved bedst selv, hvilken stil der passer bedst til dit værelse. 

8. Ekstra funktioner

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt mere, så findes der også gamerstole med ekstra smarte gadgets. Nogle stole er indbygget med en masse smarte teknologiske funktioner, som kan gøre din spilleoplevelse endnu bedre. Det kan for eksempel være en komfortabel fodstøtte, brede armlæn, massageelementer og meget mere. Du kan også få indbyggede højtalere i nakkestøtten, så du får en ægte surroundsound-oplevelse, når du spiller. En ulempe ved denne slags stole er, at de ofte ligger i den dyre ende af prisklassen. 

9. En gamerstol til mere end bare gaming

Skal du kun bruge stolen til gaming? Eller skal den også bruges til andre foretagner? En god gamerstol kan hurtig blive dit yndlingssted på værelset. Det kan være du også gerne vil sidde og læse i stolen, lave lektier eller se fjernsyn. Hvis stolen også skal bruges til andet end bare gaming, så skal du overveje at købe en stol, som ikke er alt for tung at slæbe rundt på. Det kunne også være smart, hvis stolen kan lænes tilbage ved ryglænet, så du kan slappe fuldkommen af og måske endda tage en lille lur i stolen.

Menu
Top